Ο “νεκρός” ραδιοφάρος και η πτώση του Mirage

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Η συντριβή του Μιράζ 2000-5, όπως αφήνεται να εννοηθεί, οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα. Ένα έγγραφο που έρχεται στο φως δείχνει τι πιθανότητα δεν λειτούργησε.

Παντού στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, ο “ανθρώπινος παράγοντας” ταυτίζεται με το “λάθος χειριστή”. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως τις περισσότερες, αυτό να ΄ναι σωστό.

Στην περίπτωση του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου  είναι εξαιρετικά πιθανό να βρισκόμαστε σε μια τέτοια περίπτωση ανθρώπινου λάθους που δεν βαρύνει όμως τον χειριστή.

Το Militaire.gr φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφο το οποίο δεν είναι απόρρητο. Εντοπίστηκε από άνθρωπο που γνωρίζει καλά τα αεροπορικά θέματα κι έχει ασχοληθεί με διερευνήσεις αεροπορικών ατυχημάτων. Αναζητώντας λοιπόν σε ανοιχτές πηγές αυτά που πρέπει κάθε εμπειρογνώμονας να ψάξει, πρώτα απ΄ όλα διαπίστωσε το πρώτο λάθος, που αν δεν υπήρχε, το Mirage 2000-5 του Γιώργου Μπαλταδώρου δεν θα είχε πέσει!

Ο ραδιοφάρος της Σκύρου λοιπόν που θα έδινε την απαραίτητη βοήθεια κατά τη προσέγγιση του Σμηναγού στο αεροδρόμιο, ήταν εκτός λειτουργίας όπως προκύπτει από το έγγραφο που δημοσιεύουμε.

Add Comment